понеделник, 3 януари 2011 г.

"Ливърпул" договарят Елиа за 15 милиона евро

Елеро ЕлиаАко се вярва на слуховете, мърсисайдци са направили своята първа покупка за януарския трансферен прозорец, привличайки полузащитника на "Хамбургер" Елеро Елиа за петнадесет милиона евро.

Червените се нуждаят спешно от нови подкрепления след разочароващия полусезон във Висшата лига. Те завършиха годината на девето място във временното класиране.

На "Анфийлд" отдавна има проблем с липсата на добри флангови футболисти. Рой Ходжсън е набелязал Елиа като едно от възможните решения на липсата на ширина в действията на отбора.

23-годишният футболист подписа с "Хамбургер" през 2009 година, когато премина от отбора на "Твенте", и направи много силен първи сезон в "Бундеслигата".

Този сезон той не успя да задържи формата си и отпадна от сметките на треньора Армин Фе.

Според хамбургския всекидневник "Хамбургер Моргенпост", Елиа е на път да премине на "Анфийлд", след като е договорил личните си условия с червените.

Твърди се, че цената на трансфера е 15 милиона евро.

3 коментара:

  1. 15 mio са твърде много за него! Дано не се окаже вторият Бабел и да е по-постоянен в изявите си. Трябваше да натиснат за Ашли Йънг...

    ОтговорИзтриване
  2. Той е голям приятел с Райън Бабел. Твърди се, че е освободен от академията на "Аякс" заради проблеми с поведението.

    Трансферът на Ашли Йънг може би ще бъде оставен до края на сезона. Виж тук: http://www.otbor.bg/sportove/futbol/futbol-angliya/premiarship/livarpul/sobstvenitsite-na-livarpul-gotovi-s-transferen-byudzhet-za-yanuari.html

    ОтговорИзтриване
  3. Сега прочетох изявление на Bastian Reinhardt, шеф във Хамбургер, който казва, че само Уигън са отправили официална оферта за наем за Елия.
    But Reinhardt insisted: "There has been an offer from Wigan Athletic, which wanted to hire him for half the season.
    "But will not rush to agree to such things. Apart from that, there have been no offers."

    ОтговорИзтриване