неделя, 6 юни 2010 г.

"Ливърпул" ще предложат първо на Ван Гаал и Рой Ходжсън

Кени Далглиш, Кристиян ПърслоуРъководството на "Ливърпул" ще предложи треньорския пост на клуба първо на Ван Гаал и Рой Ходжсън, съобщават Дейвид Мадок и Нийл МакЛеман от "Дейли Мирър".

Кени Далглиш и Кристиян Пърслоу са се срещнали вчера на "Анфийлд" и са направили списък с кандидатите за овакантеното от Рафаел Бенитес място на мениджър на червените.

Фаворити за мястото са треньорът на "Фулъм" Рой Ходжсън и Луис ван Гаал, който направи много успешна кампания с отбора на "Байерн Мюнхен".

Далглиш ще говори на четири очи с Ходжсън и Ван Гаал и след това ще им предложи финансов пакет с надеждата да привлече някой от двамата на "Анфийлд".

Ръководството на клуба не бърза с назначаването на нов мениджър, тъй като този месец започва Световното първенство по футбол в Южна Африка, и много малко играчи ще бъдат налични за трансфер по това време.

Далглиш и Пърслоу са решили, че двамата треньори притежават необходимите качества, за да поведат "Ливърпул" напред след тежкия сезон, който отмина.

"Ливърпул" ще трябва да платят около 2,5 милиона паунда на "Фулъм" за услугите на Рой Ходжсън.

Жената на Ходжсън, Шейла, е родом от Ливърпул и двамата са били доволни от живота в северозападна Англия, докато англичанинът е ръководел отбора на "Блекбърн" през 1997 и 1998 година.

В същото време получих информация от един от най-сигурните ми източници, че "Ливърпул" са близо до закупуване от лице от Близкия Изток. Ръководството на клуба се надява сделката да приключи до пет седмици, за да може всички важни играчи да останат в отбора. Говори се, че инвестициите в клуба ще бъдат толкова големи, че играчите ще са луди да напуснат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар