събота, 8 януари 2011 г.

Дните на Рой Ходжсън начело на "Ливърпул" са преброени

В четвъртък ръководството на "Ливърпул" е привикало мениджъра на отбора Рой Ходжсън на среща. На срещата са присъствали рекламният директор на клуба Йън Айре и финансовият директор Филип Неш. Срещата е продължила малко над два часа.

Рой Ходжсън е напуснал срещата след нейния край и е взел част от личните си вещи от офиса. Това е било заснето от екип на "Скай Спорт Нюз", на които им е било подсказано да се преместят от "Анфийлд" на "Мелууд". Твърди се, че това е било направено от член на ръководния състав на "Ливърпул".

Още с идването си на власт, преди драмата с Рой Ходжсън да започне, новите собственици на клуба са имали желанието още тази година да назначат свой мениджър начело на "Ливърпул". Решението е било взето преди месеци, и търсенето е започнало. Американците са искали да оставят Ходжсън до края на сезона, за да запазят доброто си реноме. Те не са искали да го уволняват, а той да напусне сам през лятото, с достойнство.

Знае се, че собствениците нямат желанието да назначат мениджър на дългогодишен договор в момента. Те са се надявали да назначат първо нов изпълнителен директор на клуба, и след това, с негово участие, да назначат нов треньор на мърсисайдци. Американците имат желанието всички да са доволни един от друг, за да може да работят успешно за бъдещето на "Ливърпул".

От началото на новата година всички, замесени в търсенето на нов изпълнителен директор, са много активни.

Кийт Еделман и Дейвид Дейн са двама от кандидатите за овакантения пост на Кристиян Пърслоу.

Еделман е разговарял тези дни с представители на "Ливърпул". Червените са разговаряли и с Дейвид Дейн преди това, който е бил заинтересован от позицията, макар че "Ливърпул" не са му предложили все още официална оферта.

Има сериозни слухове, че Деймиън Комоли може има трудности с работата си с Дейвид Дейн, и французинът предпочита Кийт Еделман да стане изпълнителен директор на клуба.

Твърди се, че има общо четирима кандидати, които може да наследят Пърслоу - Еделман, Дейн, и още двама, чиито имена не са известни засега.

Браян Барик също е кандидат за позицията. Той се радва на добро отношение от страна на новите собственици на "Ливърпул".

Миналата седмица клубът работи усилено по намирането на нов директор, с което може би се обяснява липсата на офицални изявления във връзка с драмата с Ходжсън.

Източници, близки до клуба, твърдят, че Рой Ходжсън знае, че дните му в клуба са преброени. Той смята, че ако успее да победи "Манчестър Юнайтед" в неделя, това ще му помогне да запази мястото си, но според запознати със събитията на "Анфийлд" това е невъзможно.

Собствениците на клуба не са искали да назначават временен мениджър на клуба, но в момента обмислят сериозно да назначат начело на клуба Кени Далглиш и Фил Томпсън.

Само преди седмица Кени Далглиш не е имал надежда, че може да бъда назначен. Но от тогава насам нещата много се променили, почти всички искат Рой Ходжсън да бъде заменен от Далглиш.

Американците нямат желание да назначат временен мениджър, тъй като това може да повлияе лошо върху преговорите с бъдещия дългосрочен мениджър на клуба. Ако временният мениджър се справи добре, феновете ще искат той да остане, и това ще попречи на собствениците на клуба да назначат предпочитания от тях треньор.

Има още фактори, които трябва да се вземат предвид. Ръководството на клуба не е склонно да даде на временния мениджър трансферен бюджет, тъй като той няма да работи в клуба през лятото, а футболистите, които той е довел, могат да се окажат излишни при новия треньор. Има възможност временният мениджър да убеди някои от ключовите играчи на клуба да напуснат после с него, макар че в случая с Кени Далглиш няма подобна опасност.

Новите собственици на клуба са водили телефонни разговори с ръководството на "Ливърпул" до ранни зори тази седмица, за да решат кое е най-добро за клуба. Позицията на Рой Ходжсън далеч не е била основна тема на разговорите - всички, запознати отблизо с клуба, твърдят, че той ще бъде уволнен съвсем скоро.

Клубът е готов да се освободи от Ходжсън всеки момент. Има сериозни подозрения, че ръководството на мърсисайдци се очаквали английския треньор да се предаде и сам да подаде оставката си, но това не се е случило. Това не е голям проблем, тъй като клубът има нужда от няколко дни, за да се опита да назначи нов изпълнителен директор.

Пресконференцията, планирана за вчера, е била отменена, тъй като Рой Ходжсън е бил под огромно напрежение. Източници близки до отбора твърдят, че той е рухнал психически.

"Челси" и "Астън Вила" официално подкрепиха своите мениджъри след загубите на отборите им, докато ръководството на "Ливърпул" запази пълно мълчание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар