петък, 21 януари 2011 г.

Еден Хазард близо до трансфер на "Анфийлд", "Ливърпул" свалят цената на Луис Суарес

Според информация, която имам, младата звезда на "Лил" Еден Хазард е близо до трансфер в "Ливърпул".

Мърсисайдци бяха свързвани с 20-годишния футболист, но се появи информация, че Хазард е договорил личните си условия с "Арсенал".

Въпреки това се твърди, че "артилеристите" и "Лил" все още не са се разбрали за цената, тъй като французите искат твърде завишена сума за белгийския футболист. Това може да доведе до спирането на преговорите с Хазард за трансфер на "Анфийлд", но има слухове, че връзките на "Ливърпул" във Франция ще помогнат при разговорите.

В същото време стана ясно, че отборът на "Аякс" е свалил исканата от него цена за Луис Суарес до 25 милиона евро, но засега все още няма сключена сделка за уругвайския национал.

Имам информация, че холандският клуб е предложил да продаде футболиста през лятото за по-ниска цена, но ръководството на "Ливърпул" е приело това като трансферна тактика от страна на "Аякс" и предложението е било отхвърлено.

20-годишният нападател от Кот д'Ивоар Ласина Траоре също е трансферна цел за "Ливърпул". Ако мърсисайдци и "Аякс" не успеят да се договорят за Луис Суарес, тогава е възможно "червените" да се насочат към Траоре.

"Ливърпул" са направили запитване и за нападателя на "Севиля" Алваро Негредо.

Близки до "Анфийлд" източници твърдят, че собственикът на мърсисайдци Джон Хенри лично се опитва да договори трансфера на Луис Суарес. Хенри е искал да участва в преговорите, подпомаган от Деймиън Комоли. Поради тази причина американецът се е срещнал с агента на Суарес, след като е получил разрешение от "Аякс".

Твърди се, че моментното забавяне на преговорите е част от трансферната тактика на "Ливърпул". Според запазнати с преговорите източници "червените" са намалили наполовина разликата в цената, която мърсисайдци отказват да платят.

Деймиън Комоли заяви, че клубът се интересува от Луис Суарес, но твърди, че все още не е имало диалог между двата клуба, което е част от играта пред медиите по време на преговори. Комоли също така каза, че "Ливърпул" се интересуват от Ашли Йънг, но засега "Астън Вила" не искат да продават.

Комоли сподели: "Искаме да привлечем офанзивен футболист, тъй като на клуба му липсва скорост."

"За момента няма диалог за Суарес с "Аякс". Той е един от играчите, който ни интересува. Дали неговият клуб иска да го продаде през януари? Това е друг въпрос."

"Що се отнася за Йънг - ако бъде обявен за продажба, ние ще проявим интерес към него. Но не мисля, че в момента е възможно това да се случи."

Луис Суарес е готов да премине медицински преглед на "Мелууд", след като договори личните си условия с клуба - това ,обаче, все още е невъзможно, тъй като двата клуба не са се разбрали за цената. "Ливърпул" искат да включат и Райън Бабел като част от сделката, но има слухове, че двата клуба също не могат да се договорят за цената на холандския нападател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар