петък, 7 май 2010 г.

"Реал Мадрид" искат Стивън Джерард

Стивън ДжерардСпоред информация от английската преса "Реал Мадрид" са отправили неофициално запитване към "Ливърпул" дали капитанът на червените Стивън Джерард е наличен за трансфер.

За момента няма официална оферта, тъй като трансферният прозорец все още не е отворен, но се предполага, че в следващите няколко седмици клубът от Мадрид ще предложи 30 милиона паунда за Джерард.

Имам информация, че Стивън Джерард е наличен за трансфер, ако друг клуб предложи много добра цена. Ръководството на клуба смята, че поради възрастта на футболиста това е последното лято, в което могат да му се вземат добри пари. Английският национал навършва 30 години този месец.

Изпълнителният директор Кристиян Парслоу е информирал агентите на играча за това решение на клуба още през март.

Разбира се, "Ливърпул" няма да притиснат играча да напуска, просто ако има голяма оферта за него и той иска промяна, ръководството на мърсисайдци няма да му попречи.

Рафаел Бенитес ще се радва, ако Джерард бъде продаден за значителна сума, и парите от продажбата бъдат дадени на испанския мениджър, за да инвестира в отбора.

В момента Стивън Джерард решава своето бъдеще. Макар че никой няма да му попречи да завърши кариерата си на "Анфийлд", той не се чувства щастлив под ръководството на Бенитес и може би ще поиска трансфер.

"Реал Мадрид" са един от възможните варианти, но всичко зависи какво ще се случи с клуба в следващите няколко седмици. Джерард, заедно с Фернандо Торес, очакват да видят кой ще бъде мениджър през следващия сезон и колко пари ще бъдат инвестирани в отбора, преди да вземат окончателно решение къде искат да играят през следващия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар