неделя, 2 май 2010 г.

"Дубай инвестмънт кепитал" с нова оферта за "Ливърпул"

шейх Мактум бин Рашид Ал Мактум"Дубай инвестмънт кепитал", зад които стои министър-председателят на Обединените арабски емирства шейх Мактум бин Рашид Ал Мактум, са близо до закупуването на "Ливърпул" за 500 милиона паунда.

Американските собственици на клуба Том Хикс и Джордж Жилет не позволиха на шейха да закупи отбора преди, но в момента те са в много по-неизгодна позиция и са принудени да продават.

Преди повече от година писах, че Далглиш се опитва да помогне на шейха да закупи мърсисайдци, стига бившият мениджър да е отново в ръководството на клуба. Сега, когато Далглиш отново е на работа в "Ливърпул", "Дубай инвестмънт кепитал" се намират в много по-изгодна позиция да закупят страдащия финансово отбор.

Според слуховете това е единствената реална оферта в момента и може само да се надяваме, че ще успее.

4 коментара:

  1. Няма ли кой да затрие Лукаш Лейва :) С тоз неидентифициран обект и други като него, Пул няма да види титла
    You'll never walk alone :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, новите собственици могат да го "затрият", като закупят Хави Мартинес например ;-). Лейва не е чак толкова лош футболист, просто поради липса на нови попълнения се наложи да играе като титуляр цял сезон, което изигра на всички ни много неприятна шега :-).

    ОтговорИзтриване
  3. To излезе, че всеки, който закупи клуба, ще е по-добър собственик от сегашните безхаберници. Хайде, да купуват.

    ОтговорИзтриване
  4. Така е, не че не може да стане по-зле, но все пак се надявам новият собственик да бъде малко по-загрижен за бъдещето на клуба, и да има малко повече здрав разум :-).

    ОтговорИзтриване