петък, 17 юли 2009 г.

Ливърпул превеждат голяма сума пари в "Банко де Валенсия"




Този следобед Ливърпул са превели голяма сума пари по сметка в "Банко де Валенсия", която има клонове в цялата страна. Парите са постъпили в главния клон на банката във Валенсия.

Ливърпул имат опция да изтеглят парите обратно от тази сметка. Тази опция важи до 23 юли, като дотогава получателят на сумата няма право да се възползва от нея.

Ливърпул са прибегнали до този ход, за да предотвратят някаква форма на финансово наказание по английските закони. Те са можели или да върнат парите от разплащателния акаунт в депозитните си сметки, или да ги прехвърлят в чужбина. Прехвърлянето в чужбина (т.е. към клуба, от когото ще купуват футболист) е била по-евтината опция.

Мърсисайдският клуб се надява да приключи сделката до сряда, 22 юли. Сделката може да пропадне, ако Ливърпул и Реал Мадрид не се разберат за цената на Шаби Алонсо в близките 4 дни.

Според източник, близък до клуба, Рафаел Бенитес е бил в много добро настроение, тъй като има сключена сделка, като се очаква засега неизвестният футболист да премине медицински преглед след уикенда. Спекулациите са, че става въпрос за Силва, тъй като сделката е била сключена по принцип още миналата седмица. Разбира се, още няма нищо черно на бяло, ако получа повече информация, ще я публикувам незабавно.

Днес изтече и една много интересна новина, свързана със собствеността на клуба. Според достоверен източник инвеститор иска 51% от акциите на клуба, като Том Хикс и Джордж Жилет имат следните три опции:

- двамата получават по 24,5% от акциите, като инвеститорът получава 51%;

- един от двамата продава своите акции, като другият собственик получава 49% от клуба, а инвеститорът - 51%;

- двамата продават всички свои акции на инвеститора, като той става пълен собственик на клуба;

Хикс и Жилет имат срок до 20-ти август, за да преценят коя опция да изберат. След това остават преговорите за цената на акция, както и за бъдещи права върху клуба, които сегашните собственици биха пожелали. Така например Хикс иска да получава част от парите, идващи от билети, след продажбата на своите акции. Ако той се откаже от това свое искане и двамата се съгласят на една от опциите по-горе, сделката може да бъде сключена още преди септември.

Снимка: Официален сайт на банката

Няма коментари:

Публикуване на коментар