сряда, 8 юли 2009 г.

Последни новини от Испания




Трансферният сезон е в разгара си и събитията се променят ежедневно. Ето последната информация, която имам:

До вчера Ливърпул са били в преговори с Валенсия за трима от техните футболисти: Давид Вия, Давид Силва и Хуан Мата. Всяка една от трети сделки е много сложна, като Ливърпул са в състояние да приключат успешно една, максимум две от тях. За съжаление клубът няма възможност да привлече и тримата футболисти заедно на Анфийлд.

Парите за Вия ще дойдат, ако Реал Мадрид плати исканата от Ливърпул цена за Шаби Алонсо. Едно от условията на сделката е Реал Мадрид да се откажат от Вия, и поради тази причина те вече привлякоха Карим Бензема от Лион. Също така Реал Мадрид имат право да привлекат Алонсо преди Барселона да могат да направят това.

Има и друг вариант на събитията, при който Барселона купуват Масчерано, а Ливърпул привличат Вия срещу трансферна сума + Алберт Риера. Това дава възможност на Валенсия да обявят Хуан Мата за продан. Ливърпул може да все още да финансират трансфера на Вия и без да продават Масчерано, но тогава пък Барселона ще се намесят в битката за Вия. Според слуховете каталунският клуб има най-голям шанс да привлече испанския нападател.

Рафаел Бенитес е разговарял за Хуан Мата, но според него цената му е твърде висока. Мата също така е изразил интерес, че има желание да играе за нас, и това вече се знае от ръководството на Ливърпул.

Давид Силва е най-лесната опция пред Бенитес, както финансово, така и що се отнася до желанието на Валенсия да го продадат, но има слухове, че футболистът има лека контузия на десния глезен.

Нещата са вървели гладко до момента, в който Висенте Сориано пое контрол над Валенсия. Консорциумът, който стои зад него, вложи 500 милиона евро, за да изчисти всички дългове на Валенсия, и всички трансферни преговори са спрени за момента.

Ако Давид Вия бъде изтеглен от трансферния пазар, Ливърпул може да направят оферта за Форлан до края на седмицата.

През последната седмица Ливърпул са разговаряли с повече от 10 европейски клуба.

Бенитес е изчаквал да свършат преговорите с Валенсия, и след това да премине към разговори с други клубове, но при сериозната промяна, настъпила в испанския клуб, най-вероятно мениджърът на Ливърпул ще насочи своето внимание към други футболисти.

Фото: AP

Няма коментари:

Публикуване на коментар