петък, 10 юли 2009 г.

Ливърпул не се интересуват в момента от Рибери

Няколко медии днес съобщават, че Ливърпул са изненадващи фаворити за подписа на крилото на Байерн Мюнхен и френския национален отбор Франк Рибери.

Истината е, че мърсисайдският клуб е направил запитване тази година за Рибери, но исканата от Байерн Мюнхен цена е била твърде висока. При продажба на Алонсо и Масчерано има вероятност Бенитес да разполага с необходимата сума, но в момента няма развитие по този въпрос. Дори напротив: според информация, идваща от източник, близък до клуба, Бенитес е напреднал значително с привличането на подобен на Рибери футболист, чиято самоличност все още не е известна. Вече е одобрено финансово плащане за този футболист, като парите ще бъдат прехвърлени в разплащателна сметка и ще се чака само потвърждение да бъдат приведени. Вероятно ще имам информация за големината на сумата понеделник след обяд. Тя ще даде по-ясна представа кой може да е този футболист.

До този момент Ливърпул не е направил официален или неофициален контакт с Рибери, неговия агент или Байерн Мюнхен.

В същото време агенти, представящи неофициално Ливърпул, ще бъдат в Италия през този уикенд. Това предполага предварителни разговори с футболен клуб или агент на играч преди Ливърпул да направят официални стъпки за привличането на даден футболист.

~ ~ ~

Току що научих, че Ливърпул се интересуват сериозно в момента от атакуващия полузащитник на Наполи Марек Хамшик. Ще има разговори за него през уикенда, най-вероятно поради тази причина има представители на Ливърпул в Италия.

Ливърпул все още се въздържат от привличането на Давид Силва, макар че са осигурени необходимите средства. Най-вероятно Рафаел Бенитес чака резултата от развитието на сагата с Алонсо и Масчерано.

Няма коментари:

Публикуване на коментар