вторник, 12 октомври 2010 г.

NESV няма намерение да загуби "Ливърпул"

Джон У. Хенри"ESPNsoccernet" разкри, че "New England Sports Ventures" (NESV) има неоспорим договор за закупуването на "Ливърпул" и няма намерение да губи това право, въпреки опита на сингапурския бизнесмен Питър Лим да направи нова оферта за клуба.

Управителният съвет на "Ливърпул" се е съгласил да продаде клуба на NESV за 300 милиона паунда, но това беше оспорено от съсобствениците Том Хикс и Джордж Жилет. Във вторник Върховният съд ще определи дали има правна основа за решението на борда на директорите.

Питър Лим, с помощта на британската адвокатска кантора "Macfarlanes" и сингапурската адвокатска фирма "Wong Partnership", подготвя конкурентна оферта, като се надява да измести NESV и да поеме контрола над "Ливърпул".

Твърди се, че интересът от страна на Лим е принудил NESV да увеличи първоначалната си оферта за клуба миналата седмица. Това е дало предимство на американската компания, водена от Джон У. Хенри. Според Лим неговата оферта е поне толкова привлекателена, колкото и офертата на собствениците на "Бостън Ред Сокс".

Според "Би Би Си" Лим е споделил пред борда на директорите на "Ливърпул" опасенията си, че NESV ще трябва да заеме пари за финансиране на сделката. Групата на Хенри, обаче, декларира, че няма да обремени мърсисайдци с нов дълг.

Споразумението за 300 милиона паунда е вече подписано с американската фирма. Тази седмица Върховният съд ще разгледа въпроса дали президентът Мартин Броутън и бордът на директорите са имали право да продадат клуба против волята на съсобствениците, които ще загубят 144 милиона паунда, ако сделката с NESV премине.

Питър Лим търси отново възможност да закупи "Ливърпул", която може да възникне, ако Том Хикс спечели в съда. Това ще доведе до анулиране на сделката NESV и клубът ще се озове в администрация в петък, когато изтича крайният срок за американците да върнат 237 милиона паунда на "Роял Банк ъф Скотланд".

Лим притежава няколко бара за феновете на "Манчестър Юнайтед" в Азия и според сп. "Форбс" има състояние от един милиард паунда.

1 коментар:

  1. Напиши за Мил Файненшълс, третият бидър по сделката. Струват ми се съмнителни, и приближени до Хикс. Някакъв хедж-фонд са, според мен безскрупулни противници на прогреса as Hicks himself. Мисля, че те искаха да кредитират Хикс...
    Както и да е, считам, че Броутън е свършил добра работа- не азиатски манк-фенове и хищни евреи, а по-бедни евреи ни купуват, които уж залагат на запазването и развиването на ценностите на победата в митичния ФК Ливърпул.
    А тия Меритон са толкова противни, He (Лорд Грабинър, адвокат на Броутън) adds that the Meriton offer only came in once they seen the bid by NESV. Meriton's original bid was "significantly less" than NESV.

    ОтговорИзтриване