събота, 30 октомври 2010 г.

Торес и Рейна без клаузи в договорите за напускане

Пепе Рейна, Фернандо ТоресГилем Балаге твърди, че футболистите на "Ливърпул" Фернандо Торес и Пепе Рейна нямат клаузи в договорите си, които да им позволят да напуснат "Анфийлд" през януарския трансферен прозорец.

Испанският футболен журналист каза, че не вярва играчите да напуснат, но предупреждава феновете на мърсисайдци, че Торес и Рейна търсят отговори от "NESV" за бъдещето на клуба под тяхното управление.

Балаге сподели: "Въпреки слуховете, Пепе Рейна и Фернандо Торес нямат клаузи в договорите си с клуба, които да им позволят да напуснат през януари, като и двамата нямат намерение да сторят това."

"Новите собственици на "Ливърпул" организираха среща с представителите на Торес тази седмица, за да обсъдят амбициите на "NESV". Въпреки че слуховете, че испанските звезди на отбора ще напуснат през зимата, не са нищо повече от опит за търсене на сензация, играчите ще искат да знаят какви са плановете на клуба за лятото и след това."

"Съществуват много въпроси без отговор, свързани с бъдещите амбиции на отбора. "NESV" обещаха, че ще стабилизират финансово клуба, което предполага, че мърсисайдци няма да спечелят много отличия в началото. Щом играчите се съмняват, че нямат големи шансове за успех в близко време, феновете трябва да свикнат с идеята, че новите собственици не предлагат краткосрочно решение за този проблем, и може би трябва да започнат и те да си задават въпроси."

"Например, говори се, че новите собственици са разтревожени от големи суми, изхарчени за трансфери и заплати през последните години. Според тях похарчването на 230 милиона паунда за трансфери през изминалите шест години не е оправдано от бизнес гледна точка. "NESV" пренебрегват факта, че повечето пари бяха осигурени от продажбата на футболисти: ако 38 милиона паунда на година е много, колко е удачно според тях да се инвестира в клуба, за да се бори за титлата в Англия и в Шампионската лига?"

"При сегашната конкуренция това изглежда, че е минималната сума, която трябва да се отделя на година. Ако при продажбата на клуба са се освободили 36 милиона на година, които преди са служили за погасяването на дълга, тези пари ще бъдат ли използвани, за да се подсили отбора?".

Испанецът добави още: "Джон У. Хенри каза, че трябва клубът да бъде "по-рационален" що се отнася до заплатите на футболистите, което е още един намек за намаляване на разходите. Тази дума се харесва на банковите мениджъри и министър-председателите, но надали допада на играчите, когато обмислят своя нов договор."

Няма коментари:

Публикуване на коментар