четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Проблем с продажбата на "Ливърпул"

Съществува предположение, че единият от сегашните собственици на "Ливърпул" няма пълен контрол върху своите акции в клуба и това може да доведе до големи усложнения, ако той не успее или не иска да изпълни задълженията си към замесената страна в сделката.

Засега няма отговор на въпроса какво ще се случи, ако клубът премине в ръцете на "Роял Банк ъф Скотланд". Според информацията, която имам, един от адвокатите, представляващи Джордж Жилет, ще защитава интересите и на още една страна (различна от Том Хикс).

Източник, близо до Хикс, твърди, че сегашният съсобственик на "Ливърпул" ще успее да намери пари, за да рефинансира дълга към "RBS", преди делото да започне, и по този начин ще пренебрегне всички споразумения между него, Джордж Жилет и Мартин Броутън. Дори има подозрения, че случващото се в момента е добре за Хикс, тъй като той ще може да намери необходимото финансиране без протести от страна на феновете, защото в момента всички си мислят, че войната е спечелена.

Всичко това може да си остане само слух, просто искам да напомня, че все още не всичко е свършило благополучно с продажбата на клуба.

1 коментар:

  1. The exact day when the Reds’ future will be played out by top barristers in the courts as yet remains unknown. Очаква се решението на съда по делото да бъде взето до петък. Дори да спечелят делото в съда обаче американските собственици на мърсисайдци може да се изправят пред ситуацията тяхната банка-кредитор - Royal Bank of Scotland, да обяви клуба във фалит и да го продаде на NESV.

    ОтговорИзтриване