четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Том Хикс и Джордж Жилет спират умишлено продажбата на "Ливърпул"

Офисът на Слотър енд Мей в Лондон

Съсобствениците на "Ливърпул" Том Хикс и Джордж Жилет обявиха, че са получили право на временна ограничителна заповед, издадена от съд в Тексас, за да спрат сделката.

Хикс, родом от Тексас, и неговият бизнес партньор Жилет загубиха преди това битката във Висшия съд на Англия и Уелс в Лондон срещу основния кредитор на клуба "Роял Банк ъф Скотланд".

Президентът Мартин Броутън, Кристиян Пърслоу и Йън Айре се срещнаха в офиса на адвокатската кантора "Слотър енд Мей" в централен Лондон, за да приключат продажбата на "Ливърпул" на "New England Sports Ventures" - собствениците на "Бостън Ред Сокс".

Точно когато се очакваше бордът на директорите да обяви сделката за приключена, Том Хикс обяви в изявление, че е получил ограничителна заповед, за да блокира продажбата, и разкри планове да съди "Роял Банк ъф Скотланд", Броутън, Пърслоу, Айре, NESV и Филип Наш за обезщетение на стойност един милиард паунда.

Заповедта е издадена в Далас от съдията Джим Джордан.

Футболен клуб "Ливърпул" излезе с официално изявление по този повод, публикувано на официалния сайт liverpoolfc.tv:

"След успешното приключване на делото във Висшия съд днес бордът на директорите на "Коп Футбол" и "Коп Холдингс" се събра тази вечер и взе решение да приключи продажбата на "Ливърпул" на "New England Sports Ventures"".

"За съжаление, Томас Хикс и Джордж Жилет получиха временна ограничителна заповед от районен съд в Тексас срещу независимите директори, "Роял Банк ъф Скотланд" и NESV, за да попречат на сделката."

"Независимите директори смятат, че съдът няма основание за ограничителната заповед и ще се опитат да я премахнат възможно най-бързо."

Според слуховете Том Хикс се опитва да накара "Роял Банк ъф Скотланд" да наруши договора.

Ако до петък "Роял Банк ъф Скотланд" не постави "Ливърпул" под администрация (което Том Хикс вярва, че ще случи), което означава държавна банка да затрудни британска институция, и временно удължи срока на заема, това ще доведе до нулиране на всички споразумения с банката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар