събота, 21 август 2010 г.

Кени Хуан се оттегля от сделката за закупуването на ФК "Ливърпул"

Кени ХуанКитайският бизнесмен Кени Хуан прекрати интереса си към ФК "Ливърпул", след като ръководството на клуба отказа да се съобрази с неговите условия.

Говорител на Кени Хуан заяви: "След внимателно обсъждане, Кени Хуан и "QSL Sports" се оттеглят от продължаващия процес по продажбата на ФК "Ливърпул". Г-н Хуан официално е информирал президента на "Ливърпул"".

Лично самият Хуан каза: "През последните няколко месеца ние научихме от първа ръка, че "Ливърпул" има много специално място в сърцата на милиони фенове по света."

"Ние стигнахме до извода, че план, който осигурява необходимите средства за нов стадион и нови играчи, ще позволи на "Ливърпул" да постигне успехите, които неговите чудесни фенове заслужават."

"Нашата стратегия и уникалната ни възможност да привлечем нови фенове от Азия щеше да бъде ползотворна за всички. Съжаляваме, че няма да имаме възможност да осъществим нашата стратегия."

"Искам да благодаря от името на всички на феновете, които подкрепиха нашите усилия и пожелавам на клуба само успехи в дългосрочен план."

"В момента обмислям своите бъдещи начинания и няма какво повече да споделя засега."

Имам информация, че позицията на Хуан е отслабнала, след като нов кандидат-купувач се е появил малко преди първоначалния краен срок, определен от Мартин Броутън. Това най-вероятно е уплашило китайския бизнесмен и го е накарало да си помисли, че няма да успее да закупи евтино клуба, както се надяваше от самото начало.

Интересът на Хуан е бил приет изключително сериозно от страна на ръководството на клуба, но в последно време президентът Мартин Броутън е бил притеснен от броя на коментарите, изтичащи от лагера на Хуан към медиите.

Източници, близо до клуба, твърдят, че в момента Кени Хуан блъфира за края на своя интерес, и това е тактика от негова страна да приключи сделката по-бързо. Мартин Броутън, който е много опитен, не се е поддал нито веднъж и работи с графика, който сам е определил, и не се съобразява с нито един от кандидат-купувачите.

Вчера излезе информация, че Питър Кениън наблюдава събитията на "Анфийлд". За неговото участие в евентуална сделка за клуба писах още преди два месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар