неделя, 11 април 2010 г.

Хикс и Жилет готови да напуснат "Ливърпул" завинаги

Мартин Броутън (в средата)

Том Хикс и Джордж Жилет най-накрая са решили да продадат "Ливърпул" и да се оттеглят завинаги от мърсисайдския клуб.

Съсобствениците на клуба се опитваха да продадат само част от клуба, за да могат да го задържат като тяхна собственост, но според последните новини те са готови да се разделят с всичко.

Инвестиционната банка "Barclays Capital" е назначена да намери купувачи на "Ливърпул", като президентът на "Бритиш Еъруейс" Мартин Броутън (който е фен на "Челси") ще бъде назначен за президент на клуба следващата седмица.

Американците са били посъветвани да назначат независим президент, защото се твърди, че потенциалните инвеститори може да се оттеглят заради протестите на феновете срещу Хикс и Жилет.

Никой от двамата не иска да продаде своята част от клуба на разумна цена и това е накарало няколко потенциални инвеститори в миналото да загубят интерес към клуба. Ако намерят някой, който да инвестира в малка част от "Ливърпул", това ще позволи на Хикс и Жилет да останат начело на червените и да се задържат на "Анфийлд".

Реално това е първият път, когато и двамата съсобственици обмислят да се оттеглят напълно, и това ще наложи те да намалят значително своята оценка на клуба.

Според източници от Ситито в Лондон назначаването на Броутън е само козметична промяна, тъй като, макар и да е много добър бизнесмен, той няма да успее да намери пари. Главният проблем с намирането на поне 100 милиона паунда до края на юли остава, за да може да бъде обслужен кредита към "Роял Банк ъв Скотлънд". Времето им изтича и се твърди, че е започнал процес на оттегляне на американците от "Ливърпул".

Преди време писах, че имам информация, че 17-ти април ще бъде много важна дата за бъдещето на клуба. Все още не знам дали това е свързано със събитията по назначението на Броутън и всички последици от това, но по всичко личи, че тогава ще се решава собствеността на мърсисайдци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар