събота, 19 юни 2010 г.

Индийски милиардери искат "Ливърпул"

Според последните слухове двама индийски милиардери проявяват много силен интерес към "Ливърпул". Това са Виджай Маля, собственикът на тима от "Формула 1" - "Форс Индия", и Анил Амбани, четвъртият най-богат индиец в света с лично богатство от 13,7 милиарда долара.

Анил Амбани беше свързван със закупуването на "Нюкасъл" преди време. Той е "по-бедният" брат на Мукеш Амбани, президент и управляващ директор на "Рилайънс Индъстрис" (неговото име също беше спрягано за евентуален купувач на клуба). Анил Амбани притежава компании в енергийния, телекомуникационния и застрахователния сектор. Съществува мнение, че въпреки богатството му, той не притежава в момента необходимите средства, за да закупи "Ливърпул".

Виджай Маля притежава "Юнайтед Дистилърс" (бирата "Кингфишер", уискито "Уайт енд Маккей", и др.), както и авиокомпанията "Кингфишер Еърлайнс". Той се изживява като индийския Хю Хефнър и издава "Календара на Кингфишер". Всеобщото мнение е, че неговите компании са финансово стабилни и платежоспособни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар