вторник, 8 юни 2010 г.

Шейх Халифа иска да купи "Ливърпул"

Шейх Халифа ибн Зайд ан-Нахаян, президентът на Обединените арабски емирства и емир на Абу Даби, в момента води преговори с "Ливърпул" за пълното закупуване на клуба.

Мартин Броутън и Кристиян Пърслоу се надяват преговорите да приключат до пет седмици.

Шейх Халифа е по-богат от брат си шейх Мансур ибн Зайд ан-Нахаян, който е собственик на "Манчестър Сити", което означава, че е и по-богат от Роман Абрамович, собственика на "Челси".

До този момент все още не е подписано нищо.

Последно развитие по темата, 08.06.2010:

Дейвид Мадок от "Мирър" написа: "Източник, близък до клуба, разкри, че те (ръководството на "Ливърпул") са намерили много добро инвеститори, които имат парите и желанието да купят отбора и да го поведат напред, независимо от големи дългове, натрупани от Хикс и Жилет."

"Едната оферта идва от Близкия Изток, а другата от консорциум, воден от виден американски бизнесмен."

"Но досега твърде високата цена от почти 800 милиона паунда, определена от Том Хикс, се явява като непреодолимо препятствие."

Засега нямам информация дали офертата от Близкия Изток съвпада с тази на шейх Халифа. Доколкото знам, "RBS" се заплашили, че ще отнемат клуба от американците, ако те отхвърлят офертата на шейх Халифа с лека ръка.

Президентът на "Ливърпул" Мартин Броутън каза наскоро, че се надява да има сделка за клуба до два месеца, но Том Хикс сподели пред "Скай Спортс Нюз", че не очаква продажба на клуба през лятото и дори до края на годината. Американецът иска да заблуди потенциалните купувачи по този начин, надявайки се някой да плати завишена цена за отбора.

Никой не може да предвиди какво може да се случи, но се знае, че "RBS", Броутън и Пърслоу ще окажат огромен натиск върху американците, тъй като офертата на шейх Халифа е много сериозна. Имам информация, че Пърслоу се опитва всячески да продаде отбора на шейха и да изгони Том Хикс и Джордж Жилет завинаги от клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар