четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Том Хикс и Джордж Жилет получиха право да търсят обезщетение заради продажбата на "Ливърпул"

Бившите собственици на "Ливърпул" Том Хикс и Джордж Жилет получиха правото да се опитат да получат обезщетение заради продажбата на клуба на "New England Sports Ventures".

На Том Хикс му е позволено да заведе дело за пропуснати ползи, след като върховният съд на Англия и Уелс промени забраната срещу американците да заведат дело в САЩ.

Съдът промени тази забрана, като сега е възможно Хикс и Жилет да заведат дело в Съединените щати, като са длъжни да уведомят в седемдневен срок страните, към които имат някакви искания.

Но съдия Флойд отказа да вдигне забраната, попречила на Хикс да заведе дело в Тексас и това е зарадвало много ръководството на клуба. Всяко едно съдебно дело за обезщетение от страна на бившите собственици на клуба трябва да бъде проведено в английски съд.

В официалното изявление на клуба се казва: "Миналата седмица имаше изслушване във връзка с продължаващия съдебен спор след успешната продажба на клуба през октомври 2010 г. на "New England Sports Ventures", сега "Fenway Sports Group"".

"Ние сме доволни, че съдия Флойд е удовлетворил молбата на (бившия президент на клуба) сър Мартин Броутън, "RBS" и "NESV", като забраната за дело за обезщетение извън рамките на Европейския съюз беше потвърдена и разяснена.

"Сър Мартин, "RBS" и "NESV" продължават да смятат, че няма причина да бъде поставена под съмнение тяхната коректност по време на продажбата на клуба. Същото важи и за всички лица, участвали на тяхна страна по време на преговорите."

"Те ще направят всичко необходимо, за да се защитят, ако бившите собственици на клуба заведат дело."

Съдия Флойд е отхвърлил искането да се забрани на Мартин Броутън да заведе дело срещу Хикс за действията му като собственик на клуба. Това е още един удар срещу бившите собственици на отбора. Сега Броутън може да съди Хикс, като "Роял Банк ъф Скотлънд" и "NESV" имат позволението да заведат общо дело срещу бившия собственик на мърсисайдци.

Цялата ситуация може да изглежда в ущърб на футболен клуб "Ливърпул", но всъщност единствено Том Хикс е потърпевш от случилото се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар