вторник, 1 февруари 2011 г.

Фернандо Торес: Много съм щастлив да играя за "Челси"

Фернандо Торес премина на "Стамфорд Бридж" въпреки изявлението му, че никога няма да премине в друг английски клуб.

Бившият нападател на "Ливърпул" премина успешно медицинските прегледи в "Челси" и подписа договор за пет години и половина.

Торес сподели: "Много съм щастлив, че трансферът ми в "Челси" е вече факт. Нямам търпение да помогна на новите си съотборници този сезон и се надявам, че това ще продължи години наред."

"След като дойдох в Англия, играх в няколко незабравими срещи срещу "Челси" и знам, че в клуба играят много добри играчи. Ще работя усилено, за да спечеля моето място в тима."

"Надявам се, че ще отбележа важни голове този сезон, които ще зарадват феновете на клуба."

Според моите източници Фернандо Торес е бил наясно за трансферните цели на "Ливърпул". Той е дал уверение на собствениците, че ще остане поне до лятото. Ако Торес не беше подал молба за трансфер, "Ливърпул" са щели да направят сериозна оферта за Серхио Агуеро.

Фернандо Торес е подал съвсем преднамерено молба за трансфер в петък, като е знаел добре, че ще затрудни много мърсисайдци. Засега няма информация какви точно са мотивите му.

В същото време футболен клуб "Ливърпул" потвърди, че е подписал с Анди Керъл и Луис Суарес.

Двамата играчи подписаха договори за пет години и половина с клуба. Керъл ще носи фланелка с номер 9, а Суарес - със 7.

"Ливърпул" са удовлетворили искането на "Блекпул" за 8 милиона паунда за Чарли Адам, но "мандарините" са поискали в последния момент 10 милиона паунда, което е отказало мърсисайдци. Чарли Адам е стоял в готовност до 22.00 часа английско време в очакване на желания от него трансфер на "Анфийлд".

Мърсисайдци са направили оферта от 23 милиона паунда за Ашли Йънг, която е била достатъчна, но от "Астън Вила" са я отказали поради затрудненото положение на клуба в момента. Твърди се, че трансферът ще се осъществи през лятото.

"Манчестър Сити" са получили оферта от "червените" за Майка Ричардс от 20 милиона паунда, но категорично са я отхвърлили, стреснати от размаха, с който "Ливърпул" е склонен да инвестира в нови играчи.

По време на последния ден от трансферния прозорец ръководството на "Ливърпул" е направило запитване за Гарет Бейл, но до сделка не се е стигнало.

1 коментар:

  1. Това, че си мисли, че с Челси е по-вероятно да вземе трофей не го оправдава в случая. Можеше да си пусне скапаната молба по-рано.

    ОтговорИзтриване