петък, 31 декември 2010 г.

72 часа #LFC #otbor



Ръководството на "Ливърпул" ще вземе решение до 72 часа за бъдещето на Рой Ходжсън.

Имам информация, че е свикана среща на борда на директорите, на която ще бъде обсъдено "нарастващото безпокойство" във връзка с клуба.

сряда, 29 декември 2010 г.

Деймиън Комоли наблюдава Алекс Окслейд-Чембърлейн #LFC #otbor

Футболният директор на "Ливърпул" е наблюдавал крилото на "Саутхамптън" Алекс Окслейд-Чембърлейн вчера по време на мач.

Комоли е бил на трибуните на "Сейнт Мерис Стейдиъм" по време на срещата между "светците" и отбора на "Хъдърсфийлд". Окслейд-Чембърлейн вкара гол в 32-рата минута за победата на "Саутхамптън" с 4:1.

Треньорът на "светците" Найджъл Адкинс сподели, че клубът няма намерение да продаде талантливия младеж през януарския трансферен прозорец.

Адкинс каза: "Не знаех, че той (Комоли) е бил тук. Въпреки това няма да започна да говоря, че всички наши играчи все пак си имат цена, или да поставям трансферна сума на нашите футболисти. Ние нямаме намерение да продаваме Алекс."

понеделник, 27 декември 2010 г.

Дидие Дешан може да наследи Рой Ходжсън начело на "Ливърпул"

Дидие Дешан

Появиха се слухове в английската преса, които твърдят, че Дидие Дешан е фаворит да смени Рой Ходжсън начело на "Ливърпул" през лятото.

Новите собственици на мърсисайдци имат желание да сменят Ходжсън в края на сезона, ако не и по-рано. Ако се вярва на появилата се информация, Дешан отново е в полезрението на ръководството на "Ливърпул".

Кристиян Пърслоу не успя да привлече Дешан на "Анфийлд", когато уволни Рафаел Бенитес, и трябваше да се задоволи с Рой Ходжсън. Ако днешните слухове са окажат верни, това означава, че Пърслоу все още има голямо влияние върху "Ливърпул".

Имам информация от достоверен източник, че собствениците на клуба са разговаряли лично с треньора на "Порто" Андре Вилаш Боаш.

Франк Рийкард също е преговарял с представители на "Ливърпул" за треньорския пост на "Анфийлд".

Друг кандидат за мястото на Рой Ходжсън е треньорът на "Уигън Атлетик" Роберто Мартинес. Новите собственици на клуба имат желанието да наемат млад и перспективен мениджър, който да поеме отбора.

Снимка: soccerfiesta.net

неделя, 26 декември 2010 г.

"Манчестър Юнайтед" все още се интересуват от Пепе Рейна #LFC #otbor

Пепе Рейна

Според английския таблоид "Дейли Мейл" мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Александър Фъргюсън все още се интересува от вратаря на "Ливърпул" Пепе Рейна.

Испанският вратар на мърсисайдци заяви отново наскоро, че иска да остане в клуба, и тези слухове не са нищо повече от чиста спекулация.

Твърди се, че "Юнайтед" са готови да предложат 20 милиона паунда за испанския национал.

Разбира се, трябва да се има винаги едно наум, че във футбола няма нищо сигурно, и има вероятност Рейна да напусне "Ливърпул" в края на сезона. Просто информацията от "Дейли Мейл" е твърде, твърде спекулативна и трябва да бъде пренебрегната.

Оригиналната новина може да прочетете тук: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1341596/Manchester-United-boss-Sir-Alex-Ferguson-targets-Liverpool-keeper-Pepe-Reina.html

Превод с "Гугъл Преводач": http://translate.google.bg/translate?js=n&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fsport%2Ffootball%2Farticle-1341596%2FManchester-United-boss-Sir-Alex-Ferguson-targets-Liverpool-keeper-Pepe-Reina.html&act=url

събота, 25 декември 2010 г.

Компилация с великолепните подавания на Хесус Фернандес Саес - "Сусо"

Видео компилация, показваща чудесната техника на младата испанска звезда на "Ливърпул" Сусо:

http://www.footylounge.com/films/milankakabaros/fernandez-suso-passing-compilation-video_aa1c91d6c.html

петък, 24 декември 2010 г.

Една много специална Коледа за Рийс

Вчера по английската телевизия "ITV" е имало специално издание на "Шоуто на Джеръми Кайл", в което е било показано как водещият на предаването Джеръми Кайл е завел няколко деца със сериозни заболявания в Лапландия за една много специална Коледа.

Джеръми Кайл е изпълнил и коледното желание на петгодишния Рийс, който страда от булозна епидермолиза. Кайл завел малкото момче на "Анфийлд" и "Мелууд", където Рийс е имал уникалния шанс да наблюдава как тренират футболистите на "Ливърпул".

Рийс се срещнал също така със Стивън Джерард, Фернандо Торес, Джейми Карагър и Джо Коул. Те му подарили тениски и снимки със своите автографи. Фернандо Торес дори му подарил фланелката си от световното първенство по футбол. Джеръми Кайл ще помогне на Рийс и баща му да посетят мач на "Анфийлд", където детето ще наблюдава срещата от местата за директорите на клуба.


сряда, 22 декември 2010 г.

"Интер Милано" ще обявят раздялата си с Бенитес най-вероятно днес

Рафаел Бенитес

Очаква се днес "Интер Милано" да съобщят официално, че Рафаел Бенитес е напуснал клуба.

Както писах в понеделник, бившият мениджър на "Ливърпул" се е завърнал в своя дом в Уиръл, Мърсисайд. Официално се твърди, че Бенитес ще прекара там Коледните празници със семейството си.

Във вторник испанският треньор обяви, че не иска да напусне "Интер", но това е направено най-вероятно, за да не се използват думите му срещу него, ако агентът му не успее да договори компенсация от страна на клуба от Милано.

Според слуховете Масимо Морати е говорил с бившия треньор на "Милан" Леонардо да замести Бенитес. Те засега биват отричани от италианския бизнесмен и собственик на "Интер".

Морати каза: "За момента треньор на "Интер" е все още Бенитес. Не съм се свързвал с друг треньор."

Рафаел Бенитес поднася чай на журналист пред своя дом в Уиръл, Мърсисайд:



Снимка: footie.co.za

понеделник, 20 декември 2010 г.

Една от дъщерите на Рафаел Бенитес, Клаудия, продължава своето обучение край Мърсисайд - Снимка



На снимката Клаудия Бенитес, първородната дъщеря на Рафаел Бенитес, преминава в "West Kirby Grammar School" от Милано.

Рафаел Бенитес се завръща в Ливърпул

Рафаел Бенитес

Според достоверна информация, която получих преди малко, Рафаел Бенитес се завръща в своята къща в Мърсисайд, след като е напуснал "Интер Милано".

Според слуховете от тази сутрин бившият треньор на "Ливърпул" е имал пререкание с президента на "Интер" Масимо Морати и според италианските източници това е било краят за Бенитес.

Все още няма официална информация, че Рафаел Бенитес е напуснал "нерадзурите", но се очаква клубът да излезе с изявление съвсем скоро.

Ако се вярва на тези слухове, испанският специалист се завръща във фамилната си къща в Ливърпул.

Емануел Гарсия Куилон, агентът на Бенитес, заяви тази сутрин, че клиентът му е напълно отдаден на работата си, независимо от това, че разкритикува остро работодателите си.

Снимка: Ryu Voelkel

Алекс Окслейд-Чембърлейн - свързван с трансфер в "Ливърпул"

Алекс Окслейд-Чембърлейн"Ливърпул" искат да привлекат младата звезда на "Саутхамптън" Алекс Окслейд-Чембърлейн на "Анфийлд", твърдят запознати днес.

17-годишният централен полузащитник на "светците", който в момента играе по крилото заради своята бързина, е бил наблюдаван от скаути на "Ливърпул" този сезон. Има информация, че "Арсенал" също се интересуват от футболиста.

"Саутхамптън" са готови да се разделят с младежкия национал на Англия под 18 години, но срещу значителна трансферна сума.

"Арсенал" са фаворити за подписа на играча, но ако се вярва на слуховете, "Ливърпул" са готови да направят твърда оферта за Окслейд-Чембърлейн.

В същото време скаути на "Ливърпул" са били готови да наблюдават мача за "Купата на Краля" между "Барселона" и "Атлетико Мадрид", който ще се играе утре. Посещението е било отменено, но засега не се знае поради какви причини.

неделя, 19 декември 2010 г.

Собствениците на "Ливърпул" обмислят връщането на Рафаел Бенитес #LFC #otbor

Рафаел БенитесСпоред информация, идваща от Испания, новите собственици на "Ливърпул" може да предложат на Рафаел Бенитес да се върне отново на "Анфийлд".

Бившият мениджър на "Ливърпул" успя да спечели с "Интер Милано" световното клубно първенство, но все още не може да спечели феновете на "черно-сините".

Бенитес не е доволен, че няма възможност да подсили състава си, и заплаши, че ще напусне, ако ръководството на "Интер" не изпълни обещанията си, дадени през лятото.

Испанският специалист каза след победата на световното клубно първенство: "Има три възможности."

"Първата възможност е треньорът да получи пълната подкрепа от страна на клуба, да бъдат закупени четирима или петима футболисти, за да има конкуренция в отбора и той да продължи да се бори за отличия."

"Втората възможност е да се продължи както досега - без да има готов план за действие, без проект, който трябва да бъде осъществен, да има само един човек, който да бъде обвиняван за всичко, и всичко това да продължи до месец май."

"Третата възможност е "Интер" да разговарят с моя агент, и да достигнат до някакво решение, след като не искат да ми окажат подкрепа. Просто е."

Твърди се, че собствениците на "Ливърпул" Джон Хенри и Том Вернер са направили списък с възможните бъдещи мениджъри на клуба, и Рафаел Бенитес фигурира в списъка. Имам информация, че треньорът на "Порто" Андре Вилаш Боаш е предпочитаният кандидат, ако се съгласи да поеме червените от Ливърпул.

Източници близки до "Анфийлд" са сигурни, че Рой Ходжсън ще бъде уволнен след края на сезона, ако не и преди това.

четвъртък, 16 декември 2010 г.

"Ливърпул" искат млада звезда на "Борусия Дортмунд" #LFC #otbor

Нури ШахинОтборът на "Ливърпул" е готов да се включи в борбата за младата звезда на водачите в "Бундеслигата" Нури Шахин.

Роденият в Германия национал на Турция получи много високи оценки за представянето си този сезон в отбора на "Борусия Дортмунд".

Според "talkSPORT" отборите от "Серия А" "Ювентус" и "Интер Милано" също подготвят оферти за Шахин.

Според слуховете от Германия мърсисайдци са подготвени да привлекат 22-годишния полузащитник.

Твърди се, че "Борусия Дортмунд" нямат желание да се разделят с играча през януарския трансферен прозорец, но може да са готови да го продадат през лятото за около 13 милиона евро.

Снимка: Уикипедия

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Чарлз Итанж - освободен от "Ливърпул"

Чарлз Итанж

Футболистът на "Ливърпул" Чарлз Итанж беше освободен от клуба, за да може да подпише с гръцкия отбор "Атромитос".

Вратарят подписа договор за две години и половина и ще осъществи трансфер на първи януари.

сряда, 8 декември 2010 г.

Собствениците на "Ливърпул" са се срещнали с Франк Рийкард

Франк РийкардСпоред информацията, която получих, новите собственици на "Ливърпул" са имали среща с Франк Рийкард преди два месеца, за обсъдят заедно дали холандецът има интерес да поеме мърсисайдци.

Твърди се, че американците са говорили с трима потенциални кандидата за мениджърския пост на клуба, като идеята е някой от тях да поеме "Ливърпул" след края на сезона.

Един от кандидатите (най-вероятно Рийкард) е съобщил, че няма да бъде свободен да приеме поканата на NESV след края на януари, или с други думи той може да застане начело на червените сега, но не гарантира, че ще бъде свободен през лятото.

Повечето от работещите в клуба вярват, че тези разговори се водят, тъй като новите собственици не са много доволни от Рой Ходжсън. Английският мениджър на "Ливърпул" е разтревожен от появилите се слухове. Неговият агент е поискал среща преди Коледа, на която да бъдат изяснени дългосрочните планове на клуба във връзка с Ходжсън.

Източник, близък до клуба, е споделил: "Те (собствениците на "Ливърпул") се срещнаха с Франк Рийкард и (Пери) Овереем в Лийдс, за да обсъдят дали той (Рийкард) има желание да приеме работата."

"Срещата завърши, без нищо да бъде договорено - нито лични условия, нито някаква предварителна договорка, нищо. Очевидно Рой (Ходжсън) не е доволен от тези слухове и очаква отговори. Той мисли, че се е справил добре предвид обстоятелствата."

"Преди Коледа той ще бъде по-наясно със своето положение в клуба."

В същото време стана ясно, че Рой Ходжсън се е срещал с агента Торе Педерсен, за да обсъждат различни футболисти.

Снимка: Уикипедия

"Ливърпул" - поканени да направят оферта за Шоукрос #otbor #soccer #LFC

Райън ШоукросОтборът на "Ливърпул" беше поканен да направи оферта за капитана на "Стоук Сити" Райън Шоукрос.

Мърсисайдци се интересуват от 23-годишния централен защитник. Имам достоверна информация, според която Шоукрос е една от трансферните цели на "Ливърпул". Оказа се, че той може да бъде продаден, но само срещу много голяма сума.

Мениджърът на "Стоук" Тони Пулис каза: "Не ни се налага да продаваме Райън (Шоукрос). Президентът на клуба няма никакво намерение да се разделя с играча."

"Райън е много щастлив тук и има много добър дългосрочен договор с нас."

"Разбира се, ако някой ни предложи невероятна сума за него, ние ще трябва да разгледаме офертата. Досега не сме имали предложения (за Шоукрос) и не бихме искали да подканваме другите клубове да правят оферти за него."

"Райън (Шоукрос) има голяма роля в нашите бъдещи планове. Той се развива само в положителна посока, откакто дойде при нас, и вече е капитан на отбора."

вторник, 7 декември 2010 г.

"Ливърпул" готови да привлекат Роналдиньо #otbor

РоналдиньоСпоред слухове от Италия отборът на "Ливърпул" е готов да привлече 30-годишната бразилска (все още) звезда Роналдиньо на "Анфийлд".

Футболистът на "Милан" не получава много шансове за изява и иска да премине в друг отбор. Съединените американски щати ще бъдат добро място за бившия футболист на "Барселона", защото само там ще могат да удовлетворят исканията му за огромна заплата.

Най-вероятно това е чиста спекулация.

Снимка: Уикипедия

"Ливърпул" и "Тотнъм" в борба за подписа на Льоренте #soccer #otbor

Фернандо ЛьорентеОтборът на "Ливърпул" е сериозен кандидат да привлече Фернандо Льоренте през януарския трансферен прозорец. Испанският футболист е желан и от "шпорите", твърди metro.co.uk.

Твърди се, че новите собственици на клуба са готови да финансират закупуването на нови футболисти и да подсилят отбора на Рой Ходжсън.

Напоследък мърсисайдци са свързвани с футболисти, които няма да струват много пари на клуба. Все пак Рой Ходжсън ще има финансовата възможност да привлече Льоренте, който е испански национал и световен шампион от Южна Африка 2010.

Има предположения, че "Атлетик Билбао" може да продаде 25-годишния нападател, като се има предвид тежкото финансово състояние на клуба.

Според слуховете мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап вече е направил постъпления, за да привлече Льоренте на "Уайт Харт Лейн", но испанският футболист може да предпочете да играе заедно със съотборника си от националния отбор Фернандо Торес.

Рой Ходжсън се надява да купи футболиста за около 12 милиона паунда, плюс допълнителни бонуси. Предполага се, че сумата от 16 милиона паунда, искана от "Атлетик", може да се окаже твърде голяма за новите собственици от NESV, които се стремят да работят с добре премислен бюджет.

Льоренте има физическите данни, за да може да играе в "Премиършип". За последните сезон и половина той е отбелязал 32 гола.

Снимка: Уикипедия