вторник, 7 декември 2010 г.

"Ливърпул" и "Тотнъм" в борба за подписа на Льоренте #soccer #otbor

Фернандо ЛьорентеОтборът на "Ливърпул" е сериозен кандидат да привлече Фернандо Льоренте през януарския трансферен прозорец. Испанският футболист е желан и от "шпорите", твърди metro.co.uk.

Твърди се, че новите собственици на клуба са готови да финансират закупуването на нови футболисти и да подсилят отбора на Рой Ходжсън.

Напоследък мърсисайдци са свързвани с футболисти, които няма да струват много пари на клуба. Все пак Рой Ходжсън ще има финансовата възможност да привлече Льоренте, който е испански национал и световен шампион от Южна Африка 2010.

Има предположения, че "Атлетик Билбао" може да продаде 25-годишния нападател, като се има предвид тежкото финансово състояние на клуба.

Според слуховете мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап вече е направил постъпления, за да привлече Льоренте на "Уайт Харт Лейн", но испанският футболист може да предпочете да играе заедно със съотборника си от националния отбор Фернандо Торес.

Рой Ходжсън се надява да купи футболиста за около 12 милиона паунда, плюс допълнителни бонуси. Предполага се, че сумата от 16 милиона паунда, искана от "Атлетик", може да се окаже твърде голяма за новите собственици от NESV, които се стремят да работят с добре премислен бюджет.

Льоренте има физическите данни, за да може да играе в "Премиършип". За последните сезон и половина той е отбелязал 32 гола.

Снимка: Уикипедия

Няма коментари:

Публикуване на коментар