вторник, 23 февруари 2010 г.

Ирландско-британски консорциум иска да закупи "Ливърпул"




Консорциум от ирландски и британски бизнесмени иска да придобие пълен контрол върху "Ливърпул". Те искат да изкупят дяловете на Том Хикс и Джордж Жилет и да осигурят сто милиона паунда на Рафаел Бенитес за подсилване на първия отбор през лятото.

От консорциума твърдят, че са намерили спонсор, който има желание да закупи правата върху името на стадиона, и ако се стигне до сделка, част от парите ще отидат директно при Бенитес, за да му позволят да спечели "Премиършип" следващата година.

Бизнесмените желаят Рафаел Бенитес да остане начело на клуба. Също така те държат настоящите собственици на клуба да се откажат от исканията си за част от бъдещите приходи от билети. Том Хикс и Джордж Жилет се опитаха да накарат "DIC" да се съгласят на този вариант, но до сделка така и не се стигна.

Източник, близък до клуба, каза: "Групата се състои от хора, свързани с конни надбягвания и футбол."

"В консорциума участва и бивш акционер в клуба. Те ще назначат Рик Пери за говорител, ако бъдат допуснати до преговори."

"Том Хикс и Джордж Жилет трябва да се откажат от всякакви бъдещи права и печалби, които може би ще се опитат да договорят. Трябва да има стабилност в треньорския щаб, и бъдещето на повечето от титулярите да е ясно".

"Консорциумът ще представи своите планове за нов стадион, които ще бъдат подкрепени от световноизвестна компания. Като резултат от това ще бъде осигурен трансферен бюджет от сто милиона паунда."

Според източника настоящ висш служител от клуба и бивш играч на "Ливърпул" работят заедно, за да накарат настоящите собственици да се съгласят на сделка.

Представители на консорциума са били на срещата на "Ливърпул" с отбора на "Униреа".

1 коментар:

  1. Awesome Blog! Thanks for sharing this post. It is an interesting post for everyone.When i read about this post then got more information. I like it. If you need to buy any kind of property in the UK then Hamilton International Estate offers a wide range of property developments, residential and commercial property in the UK.
    Flats for sale Manchester city centre
    Hamilton real estate market

    ОтговорИзтриване