вторник, 29 декември 2009 г.

Представители на "Ливърпул" разговарят с Гюс Хидинк


Агенти, представляващи ФК "Ливърпул", са провели неофициални разговори с Кеес ван Нойвенхуйзен, агентът на Гюс Хидинк.

Собствениците на Ливърпул Том Хикс и Джордж Жилет са дали зелена светлина на ръководството на клуба да търси заместник на Рафаел Бенитес в случай, че решат в един момент, че е време за промяна и уволнят испанския мениджър.

Хидинк в момента е треньор на руския национален отбор по футбол и договорът му изтича през юли. Следващия месец той и ръководителите на руската футболна федерация ще имат среща, веднага след като бъде избран президент на федерацията. Ръководството на "Ливърпул" очевидно знаят това и са искали възможно най-рано да влязат в контакт с холандския мениджър.

Двамата собственици на "Ливърпул" не са особено доволни от настоящото състояние на клуба, и ако Рафаел Бенитес не придвижи скоро отбора в първата четворка в класирането на Премиършип, Хикс и Жилет сигурно ще се замислят сериозно дали да не го освободят от поста му на мениджър. Въпреки компенсацията, която трябва да се изплати на Бенитес в този случай, това може да се окаже според тях правилния ход, тъй като класиране извън Топ 4 (което означава неучастие в Шампионската лига) може да им струва много по-скъпо.

Хосе Мауриньо е още един от треньорите, за когото се знае, че може да е цел на ръководството на мърсисайдския клуб. Той беше треньорът, който "Ливърпул" искаха да замени Жерар Улие, след като беше уволнен. Но Рик Пери за пореден път се оказа бавен при преговорите и по този начин Мауриньо отиде в "Челси", а Бенитес беше назначен на поста мениджър на клуба.

Според приятел на Мауриньо португалецът желае да ръководи "Ливърпул", но се притеснява от липсата на финансови средства и проблемите, свързани със собствениците на клуба.

Бордът на директорите смята Хидинк за по-реалистична цел, но ако се отвори възможност, Хосе ще бъде предпочетен на първо място.

Пеп Гуардиола все още не е подписал нов договор с "Барселона" и ще бъде свободен да подпише с друг клуб следващата година. Твърди се обаче, че не той, а помощникът му Тито Виланова може да поеме "Ливърпул".

Луиш Фелипе Сколари, и дори Арсен Венгер, също са в полезрението на ръководството на клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар