петък, 6 август 2010 г.

Кени Хуан ще бъде собственик на ФК "Ливърпул" съвсем скоро



Днес получих информация, че разговорите между ръководството на "Ливърпул" и Кени Хуан са "приключили на практика". Двете страни искат да стартират сделката не по-късно от следващата седмица.

Очаква се Мартин Броутън да се изкаже в полза на Хуан пред борда на директорите на клуба.

Независимо от противоречивите слухове, които идват от различни медии, Кени Хуан най-вероятно ще бъде новият собственик на клуба. За съжаление все още няма официално изявление по този въпрос. Съществува вероятност закупуването на "Ливърпул" да се случи след затварянето на трансферния прозорец.

Последно развитие по темата, 08.08.2010:

Според източник, близък до американските собственици на "Ливърпул", офертата на Хуан е съвсем реална и съществува възможност бордът на директорите на клуба да я одобри до края на следващата седмица.

Очаква се американските собственици да се противопоставят на тази сделка. Те се страхуват, че може да изгубят клуба и да реализират много по-малки от очакваните печалби. Те са започнали медийна атака срещу Кени Хуан от няколко дни насам. Доводите на Хикс и Жилет са, че китайският бизнесмен няма необходимите финансови средства, за да изпълни обещанията си за възраждане на клуба.

От своя страна Кени Хуан също използва медиите, за да засили натиска си върху "RBS". Американците се страхуват от протести на фенове срещу шотландската банка, които да я накарат да приеме на офертата на Хуан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар