събота, 17 април 2010 г.

Новият президент на "Ливърпул" Мартин Броутън обещава пари за трансфери през лятото

Мартин Броутън

Мартин Броутън каза, че не вижда причина клубът да продава своите звезди Фернандо Торес и Стивън Джерард през лятото.

Новоназначеният президент не е под натиск да продава титулярите на отбора, след като банките отпуснаха достатъчно време клубът да намери нов собственик.

Броутън, фен на "Челси", сподели: "Не виждам никаква причина да продаваме нашите звезди. Мисля, че всички, свързани с клуба - феновете, играчите, и мениджърът, могат да гледат напред към едно по-добро бъдеще."

"Ще има пари за трансфери, но няма да кажа колко точно."

След последните събития, свързани със собствеността на клуба, е много вероятно Рафаел Бенитес да остане начело на "Ливърпул". На това се надява й президентът на клуба:

"Рафа е добър мениджър, ние искаме да остане, той има подписан договор с нас."

Том Хикс и Джордж Жилет най-вероятно не искат да уволнят треньора докато са собственици на клуба, заради финансовите усложнения, до които ще доведе това. Звучи по-логично те да оставят това решение на бъдещите собственици.

Припомням, че "Ювентус" имат много силен интерес към Бенитес, като е възможно "Реал Мадрид" да направят оферта през лятото.

Агентът на испанския мениджър на "Ливърпул" припомни миналата седмица, че Бенитес е подписал дългосрочен договор с клуба, за да напомни на сегашните собственици, че неустойката, която трябва да бъде платена на Бенитес при уволнение, ще бъде твърде голяма.

Снимка: britishairways.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар