сряда, 19 октомври 2011 г.

"Дъ Стоун Роузес" се завръщат за концерти в Манчестър през 2012 година, световно турне и нови песни

Дъ Стоун Роузес

Оригиналният състав на "Дъ Стоун Роузес" - Иън Браун, Джон Скуайър, Гари "Мани" Моунфийлд и Алън "Рени" Рен - обяви тази сутрин, че се събира за първи път от средата на 90-те години, за да изнесе два концерта в родния си град Манчестър следващия юни, които ще бъдат последвани от световно турне. Групата съобщи също така, че записва нови песни.

Четиримата членове на групата се появиха в Лондон тази сутрин и дадоха пресконференция, на която съобщиха, че ще изнесат два концерта на 29-и и 30-и в "Хийтън Парк" в Манчестър. Билетите ще бъдат пуснати в продажба в 9.30 ч. сутринта английско време, като за повече информация може да посетите сайта на "Стоун Роузес".

Ян Браун каза според "Ню Мюзикъл Експрес: "Това ще бъде възкресение на живо, всички сте поканени, и е добре да дойдете."

Групата ще изпълни нови песни по време на концертите, но след като беше попитан дали ще има нов албум, Браун отговори следното: "Надяваме се, но и преди сме казвали това, нали?"

Новини за събирането на групата започнаха да се появяват в петък. През годините имаше редица такива слухове, но винаги някой член от групата ги отричаше.

Оригиналният състав на групата започна да се разпада след издаването на албума "Second Coming" през 1994 година. Рени напусна през март 1995 година, последван от Скуайър, напуснал групата през април 1996 година. Ян Браун и Мани продължиха с нови музиканти, но след кошмарната си поява на фестивала в Рединг през лятото на 1996 година, те решиха "Стоун Роузес" да престане да съществува през октомври същата година.
Няма коментари:

Публикуване на коментар