понеделник, 5 септември 2011 г.

Фреди Мъркюри на 65 години - Дейвид Бауи / Гейл Ан Дорси - "Under Pressure", "Найн Инч Нейлс" - "Get Down Make Love", "Лайбах" - "Geburt einer Nation"

Статуя на Фреди Меркюри в Монтрьо на брега на Женевското езеро

Днес се навършват 65 години от рождението на вокала на "Куин" и фена на "Манчестър Юнайтед" Фреди Меркюри. В негова чест може да видите тук три кавъра на "Куин".

Първият кавър е на песента "Under Pressure" в изпълнение на Гейл Ан Дорси (басистка, работила с "Тиърс Фор Фиърс", "Дъ Дъ" и "Генг ъф Фор") и Дейвид Бауи от турнето на Бауи "A Reality Tour" през 2003 година. На барабаните е Стърлинг Кембъл, свирил с "Дюран Дюран", Дейвид Бърн и "The B-52's".



Вторият кавър е на "Найн Инч Нейлс" - "Get Down Make Love". Кавърът се появява за първи път като "Б" страна на сингъла "Sin" и е продуциран от Ал Йоргенсен от "Министри". В песента се появява съвсем кратка част от песента на "Куин" "We Will Rock You", написана в чест на любимия на Меркюри отбор "Манчестър Юнайтед".



Третият кавър е на песента на Куин "One Vision" в изпълнение на "Лайбах". Песента се появява в издадения от "Mute" през 1987 година албум "Opus Dei" под името "Geburt einer Nation".



В албума на словенската група се появяват още две референции към "Куин". Елементи от песните на "Куин" "Don't Lose Your Head" и "Gimme The Prize" се появяват съответно в "Trans-National" и "How the West Was Won".

Няма коментари:

Публикуване на коментар