понеделник, 5 септември 2011 г.

Фреди Мъркюри на 65 години - Дейвид Бауи / Гейл Ан Дорси - "Under Pressure", "Найн Инч Нейлс" - "Get Down Make Love", "Лайбах" - "Geburt einer Nation"

Статуя на Фреди Меркюри в Монтрьо на брега на Женевското езеро

Днес се навършват 65 години от рождението на вокала на "Куин" и фена на "Манчестър Юнайтед" Фреди Меркюри. В негова чест може да видите тук три кавъра на "Куин".

Първият кавър е на песента "Under Pressure" в изпълнение на Гейл Ан Дорси (басистка, работила с "Тиърс Фор Фиърс", "Дъ Дъ" и "Генг ъф Фор") и Дейвид Бауи от турнето на Бауи "A Reality Tour" през 2003 година. На барабаните е Стърлинг Кембъл, свирил с "Дюран Дюран", Дейвид Бърн и "The B-52's".Вторият кавър е на "Найн Инч Нейлс" - "Get Down Make Love". Кавърът се появява за първи път като "Б" страна на сингъла "Sin" и е продуциран от Ал Йоргенсен от "Министри". В песента се появява съвсем кратка част от песента на "Куин" "We Will Rock You", написана в чест на любимия на Меркюри отбор "Манчестър Юнайтед".Третият кавър е на песента на Куин "One Vision" в изпълнение на "Лайбах". Песента се появява в издадения от "Mute" през 1987 година албум "Opus Dei" под името "Geburt einer Nation".В албума на словенската група се появяват още две референции към "Куин". Елементи от песните на "Куин" "Don't Lose Your Head" и "Gimme The Prize" се появяват съответно в "Trans-National" и "How the West Was Won".

Няма коментари:

Публикуване на коментар