сряда, 29 септември 2010 г.

Майкъл Оуен: "Ливърпул" и "Реал Мадрид" не се разбраха за цената

Майкъл ОуенНападателят на "Манчестър Юнайтед" Майкъл Оуен разкри, че "Ливърпул" не са искали да платят исканата от "Реал Мадрид" цена за неговия трансфер през 2005 година. През лятото на същата година английският нападател премина в "Нюкасъл" за рекордната за "свраките" сума от 16 милиона паунда.

В интервю за списание "FourFourTwo" Оуен споделя, че по това време "Ливърпул" са били неговият първи избор, но мърсисайдци не са пожелали да платят обявената от “белия балет” сума.

Майкъл Оуен напусна "Ливърпул" през 2004 г. срещу осем милиона паунда плюс футболиста на “кралския клуб” Антонио Нунес. Бившият английски национал изкара един успешен сезон на "Сантяго Бернабеу", вкарвайки 18 гола за 41 мача.

Оуен каза пред "FourFourTwo": "Това можеше да се случи наистина. Имах разговори с Рик Пери и Рафа Бенитес и бяхме много близо до трансфер. Единствената пречка беше, че "Ливърпул" и "Реал" не се договориха за трансферната сума. "Нюкасъл" бяха много агресивни с тяхната оферта и от "Реал Мадрид" прецениха, че офертата на "Ливърпул" не е достатъчна. Аз прецених, че няма да е лошо, ако премина в "Нюкасъл"".

"Предстоеше световно първенство и исках да играя колко се може повече. "Реал Мадрид" купиха още двама нападатели, така че се озовах на "Сейнт Джеймсис Парк". Градът много прилича на Ливърпул - особено хората, които са луди по футбола. Мислех си, че макар да е много хубаво да се върна в "Ливърпул", нямаше да е никак лошо да играя за "Нюкасъл"".

1 коментар:

  1. Почва се .Следва подритване,прехвърляне на топки, изтласкване на топки, ритници директно в кокалчетата-накратко, докато ви се качат топките зад ушите!

    ОтговорИзтриване