вторник, 18 август 2009 г.

Рафаел Бенитес обмисля да напусне Ливърпул

Имам информация, че треньорът на Ливърпул Рафа Бенитес обмисля да напусне клуба в края на месеца като резултат от неспазените финансови обещания от собствениците Том Хикс и Джордж Жилет.

Бенитес е изморен от развитието на нещата в клуба и смята да напусне поста си на или около 26-ти август. Това означава, че последната му среща ще бъде мача между Ливърпул и Астън Вила на Анфийлд, която ще се състои на 24-та август.

Испанският мениджър на Ливърпул не може да приключи почти готовата сделка за привличането на Давид Силва поради нежеланието на собствениците на клуба да отпуснат необходимите финанси. Твърди се, че дори сделката с Фернандо Аморебиета от Атлетик Билбао е била блокирана от Хикс и Жилет. Двамата са казали на Бенитес, че ако иска да закупи футболист от ранга на Силва трябва да продава играчи, но за съжаление нито един от футболистите на Ливърпул, свободни за трансфер, не може да бъде продаден за желаната от клуба сума. Единствено Алберт Риера предизвиква сериозен интерес от Реал Мадрид и Барселона, но до колкото знам футболистът няма желание да напусне Анфийлд.

Все още има възможност собствениците на Ливърпул да покажат своята подкрепа към Бенитес преди затварянето на трансферния прозорец. Ако това не се случи, напускането на Рафаел Бенитес ще бъде въпрос на време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар