четвъртък, 31 март 2011 г.

"Ливърпул" най-вероятно ще останат на "Анфийлд"



Вчера управляващият директор на "Ливърпул" Йън Айре заяви, че клубът иска да продаде правата върху името на стадиона. Източник на "Отбор.bg" разкри последните новини във връзка с това: http://www.otbor.bg/sportove/futbol/futbol-angliya/premiarship/livarpul/anfiyld/livarpul-nay-veroyatno-shte-ostanat-na-anfiyld.html

понеделник, 28 март 2011 г.

Ръководството на клуба със среща за договорите и заплатите на футболистите #otbor

Имам информация, че днес ще се проведе среща на ръководството на "Ливърпул", на която ще бъдат обсъдени заплатите на футболистите. Собствениците на клуба са обезпокоени от сумите, които получават футболисти като Джо Коул и Милан Йованович.

След седмица ще има среща, на която ще присъстват Деймиън Комоли, Кени Далглиш и всички скаути, които са базирани в "Мелууд".

Следващата седмица ще има и среща между Пепе Рейна, неговия агент, Деймиън Комоли и новия управляващ директор на клуба Йън Айре.

петък, 25 март 2011 г.

"Ливърпул" се интересуват от защитник на "Рома" #otbor

Отборът на "Ливърпул", заедно с "Арсенал", "Челси" и "Милан", ще води битка за защитника на "Рома" Филип Мексес. Това твърди Дейвид Андерсън, журналист от "Дейли Мирър".

Договорът на френския национал изтича през юни и това кара повечето водещи европейски клубове да се интересуват от него.

Централният защитник на "Рома" Мексес е отказал да подпише нов договор с клуба и новоназначеният футболен директор на "Ливърпул" Деймиън Комоли смята, че може да го привлече на "Анфийлд" въпреки конкуренцията.

Комоли вярва, че Филип Мексес, който беше трансферна цел на Жерар Улие, докато беше мениджър на "Анфийлд", може да заздрави защитата на "Ливърпул".

Твърди се, че "червените" имат достатъчно финансови средства, за да привлекат опитния стопер, който ще навърши 29 години в сряда.

Според слуховете Кени Далглиш харесва френския футболист, но предпочита защитника на "Болтън" Гари Кейхил.

неделя, 20 март 2011 г.

"Ливърпул" е искал да играе с трима нападатели - Торес, Суарес и Агуеро #otbor

Серхио Агуеро

Според източник, близък до клуба, треньорското ръководство на "Ливърпул" е имало идея отборът да играе с трима нападатели - Фернандо Торес като изнесен напред централен нападател, заедно с Луис Суарес и Серхио Агуеро в по-задни позиции.

За съжаление решението на Торес да напусне клуба в неподходящо време не е позволило на "Ливърпул" да осигури необходимите финансови средства за закупуването на Керъл и Агуеро. По това време мърсисайдци току-що са били приключили с трансфера на Суарес и са били в много напреднали преговори с "Атлетико Мадрид" за Агуеро.

Когато Торес е започнал да капризничи, цялата подготовка за бъдещите трансфери е претърпяла промяна, и намирането на нов централен нападател е станало от първостепенно значение.

Поради настаналата паника и неоправдано високите цени на играчите, "Ливърпул" е закупил искания от Кени Далглиш Анди Керъл, а сделките с Чарли Адам и Ашли Йънг са се провалили.

Последствията от изненадващото напускане на Торес в самия край на трансферния прозорец са били големи. Те не са позволили на ръководството на 'Ливърпул" да завърши успешно всички преговори за нови футболисти, тъй като е нямало достатъчно време за това.

WTF is this? Get it in the air! ;-) #otbor

Джейми Карагър

четвъртък, 17 март 2011 г.

Договорът на Кени Далглиш - последни новини #otbor

Според различни източници, близки до клуба, новият договор с "Ливърпул" не е на най-високо място в приоритетите на Кени Далглиш.

Твърди се, че той иска първо да завърши сезона, и след това да мисли за всичко останало. Ако се вярва на източниците, между Далглиш и собствениците на клуба има установено доверие.

Въпреки че Кени Далглиш иска да подпише нов договор с мърсисайдци, той не иска да изглежда така, че желае позицията на всяка цена. Има предположения, че шотландският мениджър се държи резервирано по този въпрос, за да може новите собственици на "Ливърпул" да си спомнят какви обещания са дали и да инвестират значителни суми в отбора. Веднъж след като се достигне до споразумение за това какъв ще е трансферният бюджет през лятото, най-вероятно новият договор на Далглиш ще стане факт.

"Ливърпул" се интересуват от национал на Италия #otbor

Андреа ПирлоСпоред източници от Испания и Италия отборът на "Ливърпул" е направил оферта за футболиста на "Милан" Андреа Пирло.

Договорът на опитния плеймейкър на "росонерите" изтича в края на сезона, и няколко клуба в момента се опитват да го привлекат.

"Барселона" отдавна са свързвани с Пирло, а отборът на "Челси" се опита да го привлече през зимния трансферен прозорец. Твърди се, че "Ювентус" също искат да подпишат с Андреа Пирло, тък като очакват Алберто Акуилани да се завърне в "Ливърпул" поради високата си цена.

Пирло има 75 мача за националния отбор на Италия, и ще навърши 32 години през май. Все пак не трябва да забравяме, че Гари Макалистър беше на 35 години, когато Жерар Улие подписа с него през 2000 година.

Мениджърът на "Ливърпул" Кени Далглиш се очаква да промени отбора през лятото, като най-вероятно няколко полузащитника на "червените" ще напуснат "Анфийлд". Според слуховете, Деймиън Комоли гледа на Пирло като добро попълнение към отбора на свободен трансфер.

Според мен клубът гледа на Пирло като на човек, който ще подсили отбора, но не мисля, че искат да го привлекат на всяка цена. Италианецът е много опитен, и може да премине на свободен трансфер, което го прави добър избор за мърсисайдци.

В същото време "Ливърпул" са свързвани с крилото на "Марсилия" Андре Аю, след като Деймиън Комоли посети Франция в ролята си на скаут.

неделя, 13 март 2011 г.

Далглиш, Комоли и собствениците на клуба провеждат среща във връзка с летния трансферен прозорец #otbor

Според информацията, която получих, Кени Далглиш, Деймиън Комоли и собствениците на "Ливърпул" са провели среща през седмицата, за да обсъдят трансферните цели през лятото.

Далглиш е споделил, че иска да подсили отбора с футболисти на четири основни позиции. Шотландският мениджър вече е наясно кого иска да привлече на три от тези четири поста. За четвъртата позиция Далглиш има две опции. Това е атакуваща позиция, но мениджърът на "Ливърпул" иска да види първо Анди Керъл как ще се справи, преди да направи своя избор. Засега не се споменават имена.

Според източник, близък до "Анфийлд", Пепе Рейна не е предател, и няма да напусне "Ливърпул" без причина. Твърди се, че клубът много пъти е давал обещания на испанския вратар, които в последствие не са били изпълнявани. През това време той е подписал нов договор, въпреки че е можел да премине в друг клуб през миналото лятото или сега през януари (отборът на "Арсенал" е направил две запитвания).

Рейна не иска да напуска, като в разговор с Кени Далглиш е описал своето състояние като на "съпруг, чиято жена му е изневерявала отново и отново..." Твърди се, че той е обиден на клуба. Далглиш и собствениците на клуба знаят точно каква е ситуацията и какво трябва да направят. Всички карти са на масата, и ако Пепе Рейна напусне, това ще стане с благословията на Далглиш. Всички се надяват, че това няма да се случи, тъй като мърсисайдци гледат на Рейна като на следващия капитан на клуба.

Повече за Рейна и "Ливърпул" може да прочетете в моя сайт "Отбор.bg".

петък, 11 март 2011 г.

"Ливърпул" искат млада звезда на "Барселона"


Според сравнително достоверни източници от Испания отборът на "Ливърпул" е подновил своя интерес към футболиста на "Барселона" Тиаго Алкантара.

Твърди се, че "Ливърпул" са осъществили контакт с каталунския отбор във връзка с полузащитника, но "Барселона" са потвърдили, че футболистът не е за продан.

Бившият мениджър на "Ливърпул" Рафаел Бенитес също се е интересувал от Алкантара, изпращайки скаути на отбора да го следят.

"Манчестър Юнайтед" и "Челси" също наблюдават играча. Твърде се, че "Барселона" може би ще искат да включат Алкантара в бъдеща сделка за Сеск Фабрегас.

Имам информация, че "Барселона" са предложили Тиаго Алкантара в сделка за Фернандо Торес по времето на Бенитес, но след това футболистът успя да спечели своето място като реален заместник на Шави.

Най-вероятно този трансфер няма да се осъществи, тъй като "Барселона" гледат на Алкантара като бъдеща звезда на "Ноу Камп". Дори и каталунците да са склонни да се разделят с младия си футболист, това ще стане срещу голяма сума.

Все пак интересът към Тиаго Алкантара е добър знак, че "Ливърпул" се интересува от най-добрите футболисти на пазара.

В същото време стана ясно, че мърсисайдци са имали интерес през лятото към младата звезда на "Фиорентина" Стеван Йоветич.

вторник, 8 март 2011 г.

Фил Томпсън по време на мача срещу "Манчестър Юнайтед" (видео) #LFC #otbor

Радостта на Фил Томпсън при първия гол на Дирк Каут в дербито между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед":


събота, 5 март 2011 г.

Джордж Майкъл направи кавър на хита на "Ню Ордър" "True Faith"

Джордж МайкълДжордж Майкъл е направил кавър на хита на "Ню Ордър" от 1987 г. "True Faith". Приходите от сингъла той ще дари на благотворителната организация "Comic Relief".

Дигиталната версия на сингъла ще излезе на пазара на 13-и март, а компакт дискът излиза ден по-късно, на 14-и март, ден преди събитието "Red Nose Day", организирано от "Comic Relief", което ще се проведе на 18-и март.

Това не е първият път, когато певецът помага на "Comic Relief". Той дари всички постъпления от сингъла си "As" с Мери Джей Блайдж. Песента беше издадена през 1999 г. и е кавър на Стиви Уондър.

Джордж Майкъл участва и в скеч в шоуто "Little Britain", което подкрепя организацията. Скеча може да гледате тук:



Видеото на песента на "Ню Ордър" "True Faith" може да видите тук:



Всички фенове на "Ливърпул", които не се интересуват много-много от "Ню Ордър" и Джордж Майкъл, може да прочетат интервюто на Пепе Рейна в моя сайт "Отбор.bg", да разберат кои вратари са в полезрението на "Ливърпул" като вероятни заместници на Рейна тук, и да видят дали Луис Суарес е готов за голямото дерби, което ще се играе утре на "Анфийлд".

вторник, 1 март 2011 г.

Кени Далглиш ще остане най-вероятно на "Анфийлд" и следващия сезон #otbor

Кени Далглиш

Според моите източници вчера е имало среща на най-високо ниво на "Анфийлд", на която е било обсъждано бъдещето на Кени Далглиш.

Знае се, че Далглиш иска да продължи работата си като мениджър на "Ливърпул", но е дал ясно да се разбере, че отборът не е достатъчно добър, за да се бори за отличия през следващия сезон.

Собствениците са обещали, че ще инвестират значителни средства за нови футболисти. Твърди се, че новият договор за Кени Далглиш ще бъде формалност що се отнася до неговата заплата.

Очаква се да има среща до две седмици, на която ще бъдат обсъдени трансферите през лятото.