понеделник, 24 май 2010 г.

"Ливърпул", трансферни новини - Фернандо Торес

Фернандо Торес

Бъдещето на испанския нападател на "Ливърпул" Фернандо Торес е свързано засега с мърсисайдци, твърди източник, близък до играча.

Според информацията, която имам, в момента Торес е съсредоточен върху испанския национален отбор, и доколкото зависи от него той е играч на "Ливърпул" и не е преговарял с други отбори.

Източникът е споделил: "Не е имало никакъв контакт с Фернандо или неговите представители от страна на други клубове."

"Имало ли е предложение (за Фернандо Торес) към "Ливърпул"? Не и такова, за което да знаем. Ако е имало официална оферта, аз щях да знам за нея."

"В момента Фернандо се интересува единствено от това да играе за Испания. Според него той е играч на "Ливърпул" и не е разговарял с никого."

Според "Дейли Мирър" "Ливърпул" наблюдават нападателя на "Волфсбург" Един Джеко. Червените искат Джеко да замести Фернандо Торес, ако случайно испанският национал премине в друг отбор. "Манчестър Юнайтед", "Манчестър Сити", "Милан" и "Байерн Мюнхен" също се интересуват от младия футболист на националния отбор на Босна и Херцеговина.

неделя, 23 май 2010 г.

Рафаел Бенитес очаква трансферния бюджет за следващия сезон

Испанският треньор на "Ливърпул" Рафаел Бенитес все още очаква да разбере от Мартин Броутън с какъв трансферен бюджет може да разполага през това лято, за да привлече нови играчи в клуба.

Твърди се, че Бенитес няма представа с какви пари може да оперира на трансферния пазар, въпреки че прозорецът, през който могат да се купуват или продават футболисти, е вече отворен.

Също така испанецът иска да знае каква част от парите, получени от продажбата на футболисти, ще бъде отделена за нови попълнения, за да не се повтори фарса с Шаби Алонсо от миналата година.

Източник близък до клуба споделя: "Рафа няма представа колко може да изхарчи."

"На последната среща между него и Броутън, Мартин е казал, че трябва да говори с ръководството на клуба във връзка с трансферния бюджет."

"Очаква се Броутън да информира Бенитес на 21 май."

В същото време изпълнителният директор на "Ливърпул" Кристиян Парслоу ще се срещне с агента на Хавиер Масчерано в понеделник.

петък, 14 май 2010 г.

Фернандо Торес иска да остане в "Ливърпул"

Фернандо ТоресСпоред източник, много близък до играча, Фернандо Торес иска да остане при червените.

Въпреки това играчът ще разгледа какви други опции има пред него след Световното първенство по футбол, ако състоянието на клуба продължи да бъде нестабилно.

Източникът е споделил: "Фернандо иска да остане в "Ливърпул"."

"Той се чувства добре в Мърсисайд. Обича феновете, обича клуба и обича града."

"Не става въпрос за пари. Ако клубът му предложи да удвои заплатата му, само и само да остане, той няма да приеме. Всичко, което иска да знае, е кой ще бъде мениджър следващия сезон и накъде отива клубът."

"Фенове на "Ливърпул" и приятели на Фернандо тук в града постоянно го питат какво се случва с клуба и той не може да отговори. Той не мисли, че това е правилно и честно спрямо феновете."

"Разбира се, че може да напусне през лятото. Има достатъчно оферти за него. Но неговото желание е да помогне на клуба да се завърне отново в Топ 4."

"Фернандо просто иска да види стабилност в клуба. И той като другите играчи иска да знае кой ще бъде мениджър на "Ливърпул" и какви планове има за подсилване на отбора."

"Ако не получи отговори до края на Световното първенство, той може да поиска трансфер в друг клуб, но неговото желание е да остане."

"Всичко се свежда до това кой ще е мениджър и доколко всички в клуба са мотивирани за успех. В момента никой няма идея кой управлява клуба, което е недопустимо за институция като "Ливърпул"."

Според информацията, която имам, представители на Фернандо Торес и ръководството на клуба ще се срещнат тази седмица.

Подобна среща е била отложена преди известно време, тъй като Мартин Броутън и Кристиян Парслоу са били ангажирани в разговори с потенциален инвеститор.

Отлагането на срещата е било по взаимно съгласие и никой няма оплаквания във връзка с това.

Кристиян Парслоу е споделил, че са в напреднал стадий на разговори с потенциални нови собственици на клуба.

понеделник, 10 май 2010 г.

Стивън Джерард срещу фенове на "Хъл Сити" ;-)

Фенове на "Хъл Сити" се опитват да откраднат капитанската лента на Стивън Джерард:


Форферщеркер: Фирма "Фартт" ООД

fart [fɑːt] Slang
n
1. an emission of intestinal gas from the anus, esp an audible one
2. a contemptible person
vb (intr)
1. to expel intestinal gas from the anus; to break wind
fart about or around
a. to behave foolishly or aimlessly
b. to waste time
[Middle English farten; related to Old Norse freta, Old High German ferzan to break wind, Sanskrit pardatē he breaks wind]

Collins English Dictionary – Complete and Unabridged © HarperCollins Publishers 1991, 1994, 1998, 2000, 2003


Рафаел Бенитес напуска, вече се е сбогувал със своите играчи

Получих информация, че треньорът на "Ливърпул" Рафаел Бенитес напуска и си е взел довиждане с всички футболисти. Все още раздялата не е оформена документално, но що се отнася до играчите и Бенитес раздялата е факт.

Последно развитие по темата, 12.05.2010:

Рафаел Бенитес може да остане в клуба, ако му бъде позволено да използва парите, които ще получи от продажбата на футболисти, за да подсили отбора.

петък, 7 май 2010 г.

"Реал Мадрид" искат Стивън Джерард

Стивън ДжерардСпоред информация от английската преса "Реал Мадрид" са отправили неофициално запитване към "Ливърпул" дали капитанът на червените Стивън Джерард е наличен за трансфер.

За момента няма официална оферта, тъй като трансферният прозорец все още не е отворен, но се предполага, че в следващите няколко седмици клубът от Мадрид ще предложи 30 милиона паунда за Джерард.

Имам информация, че Стивън Джерард е наличен за трансфер, ако друг клуб предложи много добра цена. Ръководството на клуба смята, че поради възрастта на футболиста това е последното лято, в което могат да му се вземат добри пари. Английският национал навършва 30 години този месец.

Изпълнителният директор Кристиян Парслоу е информирал агентите на играча за това решение на клуба още през март.

Разбира се, "Ливърпул" няма да притиснат играча да напуска, просто ако има голяма оферта за него и той иска промяна, ръководството на мърсисайдци няма да му попречи.

Рафаел Бенитес ще се радва, ако Джерард бъде продаден за значителна сума, и парите от продажбата бъдат дадени на испанския мениджър, за да инвестира в отбора.

В момента Стивън Джерард решава своето бъдеще. Макар че никой няма да му попречи да завърши кариерата си на "Анфийлд", той не се чувства щастлив под ръководството на Бенитес и може би ще поиска трансфер.

"Реал Мадрид" са един от възможните варианти, но всичко зависи какво ще се случи с клуба в следващите няколко седмици. Джерард, заедно с Фернандо Торес, очакват да видят кой ще бъде мениджър през следващия сезон и колко пари ще бъдат инвестирани в отбора, преди да вземат окончателно решение къде искат да играят през следващия сезон.

Първата среща между Бенитес и Броутън не даде резултат

Рафаел БенитесМениджърът на "Ливърпул" Рафаел Бенитес проведе среща с президента на клуба Мартин Броутън и изпълнителния директор Кристиян Парслоу.

Разговорите са били конструктивни, макар и двете страни да са изразили известно безпокойство във връзка със съвместната си работа.

Говорител на "Ливърпул" каза: "Ние сме доволни, че се проведе първата от планираните няколко подобни срещи между президента, изпълнителния директор и мениджъра Рафаел Бенитес."

"Президентът изложи своето виждане за бъдещето на клуба."

"Бяха обсъдени различните гледни точки, както и някои проблеми, съпътстващи съвместната работа между мениджъра и борда на директорите. Тези проблеми ще бъдат адресирани към отговорните лица в бъдеще, или ще бъдат обсъждани на следващите срещи."

Имам информация, че втората среща няма да бъде проведена поне до началото на следващата седмица, като и двете страни са се договорили да не изнасят информация към медиите до тогава.

четвъртък, 6 май 2010 г.

"Челси" се интересуват от Фернандо Торес

Фернандо Торес

"Челси" са разговаряли с ръководството на "Ливърпул" във връзка с Фернандо Торес.

Трансферният прозорец няма да се отвори до полунощ на последния ден от първенството и това засега пречи на лондонския клуб да направи официално искане. След неуспеха на "Манчестър Сити" да се класират в местата, даващи право за участие в "Шампионската лига", "Челси" излязоха като основни кандидати за закупуването на испанския футболист. "Барселона" също се интересуват и следят събитията отблизо.

Източник, близък до агента на играча, е споделил: "(Изпълнителният директор на "Челси") Рон Гурлей разговаря вчера с Кристиян Парслоу във връзка с Фернандо (Торес)".

"Разговорът беше кратък. На Рон му беше казано, че "Ливърпул" няма да обсъждат предложения за своите играчи, докато не разрешат "вътрешни казуси" следващата седмица."

"Имаше слухове в Лондон, че "Челси" са склонни да предложат Никола (Анелка) плюс пари, но Карло Анчелоти няма намерение да продава."

Никола Анелка е близо до подписването на нов договор с "Челси", така че е малко вероятно французинът да бъде използван като разменна монета в сделката за испанския национал.

Близък до червените източник също е споделил, че "Ливърпул" са получи предложение за Торес от друг клуб от Висшата лига под формата на пари плюс нападател.

Срещата между Бенитес и Броутън ще се състои днес

Рафаел Бенитес

Според информацията, която имам, мениджърът на "Ливърпул" Рафаел Бенитес ще се срещне с президента на клуба Мартин Броутън, за да обсъди своето бъдеще.

Бенитес иска да знае какво се случва с намирането на нов собственик на клуба и колко пари ще има за трансфери това лято, ако реши да остане начело на мърсисайдци.

"Ювентус" вече не искат Бенитес колкото преди, след като стана ясно, че Андреа Анели ще стане новият президент на клуба от Торино след края на сезона. Анели ще замести Жан-Клод Блан, който държеше испанският треньор да застане начело на Старата госпожа.

Слуховете от днес твърдят, че "Ювентус" са променили условията, при които ще работи Бенитес, ако приеме тяхната оферта, и това не се е харесало на мениджъра на червените.

Рафаел Бенитес очаква "Реал Мадрид" също да му отправят оферта, но според информация от "Сантяго Бернабеу" Белия балет искат Жосе Моуриньо и се надяват да успеят да го привлекат.

Това развитие поставя Бенитес в доста неизгодно положение преди разговорите с Броутън.

Жосе Моуриньо отива в "Реал Мадрид", твърдят бивши негови колеги

Жосе Моуриньо

Испанският журналист и приятел на Рафаел Бенитес Гилем Балаге споделя, че според играчи и бивши колеги на Моуриньо той ще стане треньор на "Реал Мадрид".

Португалският специалист, който е треньор на "Интер Милано" в момента, има клауза в договора, която му позволява да напусне отбора, ако спечели "Шампионската лига". "Интер" и "Байерн Мюнхен" ще спорят за трофея на 22 май, като мачът ще се играе на стадиона на "Реал" - "Сантяго Бернабеу".

Предвид важните мачове на Белия балет в испанското първенство, те все още отричат историята.

Според сигурен източник Жосе Моуриньо иска да ръководи "Ливърпул", клубът, който на два пъти не успя да отстрани с "Челси" на полуфинал за "Шампионската лига", но поради проблемите със собствеността на клуба и липсата на силен финансов гръб той не иска да се нагърби с тази задача, тъй като се притеснява за своята репутация.

понеделник, 3 май 2010 г.

Тери Венейбълс, Греъм Тейлър, Стюарт Пиърс, Кени Далглиш и Кели Брук в реклама на "Sony"





Повече за рекламата може да прочетете тук: http://campaignlive.co.uk/news/999419/Stuart-Pearce-Kelly-Brook-star-Sony-trade-in-ads/

неделя, 2 май 2010 г.

"Дубай инвестмънт кепитал" с нова оферта за "Ливърпул"

шейх Мактум бин Рашид Ал Мактум"Дубай инвестмънт кепитал", зад които стои министър-председателят на Обединените арабски емирства шейх Мактум бин Рашид Ал Мактум, са близо до закупуването на "Ливърпул" за 500 милиона паунда.

Американските собственици на клуба Том Хикс и Джордж Жилет не позволиха на шейха да закупи отбора преди, но в момента те са в много по-неизгодна позиция и са принудени да продават.

Преди повече от година писах, че Далглиш се опитва да помогне на шейха да закупи мърсисайдци, стига бившият мениджър да е отново в ръководството на клуба. Сега, когато Далглиш отново е на работа в "Ливърпул", "Дубай инвестмънт кепитал" се намират в много по-изгодна позиция да закупят страдащия финансово отбор.

Според слуховете това е единствената реална оферта в момента и може само да се надяваме, че ще успее.